Pages

19 Aralık 2014 Cuma

Samsung Galaxy Note 4 Tanıtım


Samsung’un Galaxy Note serisi bir referans hâline geldi. “Phablet” olarak da adlandırılan büyük ekran akımının başlangıcını yapan Samsung Galaxy Note’un çıkışından yaklaşık üç yıl sonra, yine sonbaharda serinin dördüncü amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy Note 4 ile tanıştık. Samsung’un üst sınıf akıllı telefonları için izlediği “içine her şeyi doldur” politikasının yansımalarını taşıyan Samsung Galaxy Note 4 ile ilgili detayları yazının devamındaki incelememizde bulabilirsiniz.

Tasarım

 Samsung’un bu yılın ortalarında duyurusunu yaptığı ve geçtiğimiz haftalarda Galaxy Note 4’ten hemen önce Türkiye’de de piyasaya sürülen Galaxy Alpha, Samsung’un uzun zaman sonra metal kullandığı ilk akıllı telefonlardan bir tanesi olmuştu. Plastikten yapılmış, ancak çekici görünüme sahip olan Samsung telefonlarından sonra metalin kullanıldığını görmek güzel oluyor. Bu güzellik Samsung Galaxy Note 4 ile devam ediyor. Alpha gibi Galaxy Note 4 de metal çerçevesiyle bir hayli çekici görünüyor.

Metal çerçevenin ön ve arka yüzlerle buluştuğu hatlar HTC One ve iPhone 5/5S’te olduğu gibi yivlenmiş. Bu ince işçilik telefonun daha çekici görünmesini sağlıyor, ne var ki bu yüzey çizilmelere karşı daha hassas. Telefonu kullandıktan bir süre sonra parlak ışığa tuttuğunuzda ufak tefek çiziklerin bulunduğu dikkatinizi çekecektir. Bunlar canınızı sıkmasın.

 Samsung Galaxy Note 4 153.5 x 78.6 x 8.5 mm.’lik boyutlarıyla selefi Note 3’ten biraz daha uzun ve kalın, ancak dar. Samsung’un alt ve üst kenarlarda hafif bombeli bir tasarıma gitmesi telefonun kalınlığını hafif de olsa artırmış. Ne var ki, hafif kavislendirilen arka yüzey sayesinde bu büyük ekranlı telefonu tek elle kavramak daha rahat hâle gelmiş. Öte yandan Note 3’ün 168 gr. ağırlığına karşın Galaxy Note 4 176 gr. ağırlıklı bir gövdeyle geliyor. Bu ağırlık artışında metal kullanımının etkisi olmalı. Ne var ki, ortalamanın üstünde görünen ağırlık çok sorun olmuyor, Note 4 elinizde fazla baskı yapmıyor, yorgunluk süresi çok kısa değil.

Ön yüz Corning Gorilla ekran camıyla boydan boya kaplanmış. Galaxy Note 4 için herhangi bir ekran filmi satın almanıza gerek yok, çünkü bu ekran camı epey dayanıklı, yaklaşık üç haftalık kullanımızdan sonra bile ekranı parlak ışığa tutup baktığımızda üstünde belirgin bir çizik olmadığını görüyoruz. Bir film yapıştırıp da Quad HD ekranın güzelliğini bozmayın. 5.7 inç ekranın çerçevesi kenarlarda epey dar tutulmuş, böylelikle telefonun rahat tutulmasını sağlayacak bir en değeri yakalanmış. Alt ve üstteki bölümlerin de çok geniş olmadığını görüyoruz.

Ekranın altında fiziksel ana ekran tuşu bulunuyor. Bu tuşa parmak izi tarayıcısı da entegre edilmiş, sağında ve solunda da sırasıyla geri ve çoklu görev tuşları yer alıyor. Quad HD ekranın üst tarafında Samsung logosu, ahize hoparlörü, sensörler ve 3.7 megapiksel çözünürlüklü ön kamera dikkat çekiyor. Bunlara ek olarak sol üst köşede de bildirim lambasını görüyoruz.Samsung’un Galaxy Android telefonlarındaki standart tuş dizilimlerini Galaxy Note 4’te görüyoruz.

 Sol kenarda ses tuşları, sağ kenarda da güç butonu bulunuyor. Bunlar tek elle tutuşta parmakların herhangi bir zahmet göstermeksizin erişebilecekleri noktalarda. Üst kenarda 3.5 mm. kulaklık jakı, ikinci mikrofon ve kızıl ötesi portu yer alırken alt kenarda iki mikrofon deliği ve microUSB portu dikkat çekiyor. Samsung, Note 3’te USB 3.0 destekli microUSB portu kullanmıştı, ancak bu nesilde alıştığımız port tercihine geri dönmüş. Ayrıca alt kenarda S Pen’in saklandığı yuvanın bulunduğunu da belirtelim.

Galaxy Note 4’ün arkası suni deri kaplı plastik bir kapakla örtülüyor. Böylelikle Note 3’teki tercih devam ettiriliyor, ancak Note 4’te kullanılan malzeme biraz daha kaliteli olduğu hissini veriyor. 16 megapiksel kamera üste doğru yerleştirilmiş ve ortalanmış. Bunun altında LED flaşla birlikte, ilk kez Galaxy S5’te gördüğümüz kalp hızı ölçer de yer alıyor. Hemen aşağıda Samsung logosu, alt kenara doğru inildiğinde biraz sola doğru kaçacak şekilde hoparlör ızgarasını görüyoruz.

Sağ kenarda üste doğru yerleştirilmiş çentikten yukarı çekerek arka kapağı rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Arka kapağı kaldırdığınızda uzun ve dar batarya ilk dikkat çeken unsur olurken, microSIM kart yuvası pil yuvasının hemen yanında konumlandırılmış. Bu, SIM kartı değiştirmek için pili çıkarmanın gerektiği anlamına geliyor. microSD kart yuvası ise pilden biraz uzakta, ondan bağımsız şekilde değişim sağlayacak şekilde yerleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder