Pages

26 Aralık 2014 Cuma

Android'li yeni cihazınızla ilk neler yapabilirsiniz

Yeni bir Android'li telefonun veya tablet satın aldıysanız, onu kutusundan çıkardıktan sonra yapmanız gereken birkaç basit şey var. Android'li telefonların arayüzlerinde üreticiler tarafından değişiklikler yapıldığından, kesin bilgiler vermemiz zor ancak bahsettiğimiz işlevleri genellikle aynı yerlerde bulacaksınız.

SIM kartı etkinleştirin

Yeni cihazınız Wi-Fi dışında 3G bağlantısını da destekliyorsa, SIM kartınız da yeniyse onu etkinleştirmeniz gerekebilir. Bunun için mobil sağlayıcınızın talimatlarını izlemeniz yeterli olacaktır. Genellikle mobil sağlayıcınızın sunduğu bir numaraya telefon edip, otomatik sistem üzerinden etkinleştirme yapmanız gerekebilir.

İlk kurulum

Çoğu cihaz, kutusundan tam şarjlı olarak çıkmayacaktır. Çoğu üretici, ürünü kutusundan çıkardığınız gibi onu tamamen şarj etmenizi önermekte. Şarj sırasında elbette cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Cihazınızı açın ve açılmasını bekleyin. İlk açılış sırasında bazı ayarlamalar yapılacağından biraz beklemeniz gerekebilir. Bir süre sonra karşınıza size yol gösteren bir kurulum sihirbazı gelecek. Bu sihirbaz dil seçimi, isminizi girme, Google hesabınıza oturum açma veya yeni bir hesap oluşturma gibi işlemleri yapmanıza yardımcı olacaktır. Google'ın uygulama mağazasına ulaşmak için bir Google hesabına ihtiyacınız var.

Cihazınızın üreticisine göre farklı birkaç adımla daha karşılaşabilirsiniz. Örneğin Samsung, kendi uygulama mağazasına ulaşabilmeniz için bir hesap oluşturmanızı teklif ediyor. İlk kurulumu yapmanız en fazla 5-10 dakika sürecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder