Pages

11 Aralık 2014 Perşembe

Intel, yeni teknolojilerini konferasnta tanıttı

Türkiye'nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden biri olan Intel Teknoloji Konferansları, İstanbul'da düzenlendi. Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın'ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv ve Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane de konuşmacı olarak yer aldı.

 "Gelecek Şimdi" temalı etkinlikte Burak Aydın, Nesnelerin İnterneti'nin gelecek 10 yılın öne çıkan teknolojisi olduğunu ve Intel'in Ar-Ge yatırımıyla Türkiye'nin bu alanda öncü olması amacıyla çalışmalar yaptığını söyledi. Dikkat çeken diğer bölümler; atel ve alçı uygulamalarında sağlık sektörüne büyük yenilik getiren "Akıllı Alçı" ve Intel Ar-Ge Merkezi'nden podyuma taşınan akıllı giysiler oldu. İnsansı robot NAO'nun yaptığı Zeybek dansı ve Burak Aydın'la sohbeti de etkinliğe renk kattı.

 Intel, geleceğin teknolojilerini, 09 Aralık 2014, Salı günü düzenlediği 18. Intel Teknoloji Konferansı'yla tanıttı. Açılış konuşmalarını Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın'ın yaptığı Intel Teknoloji Konferansı, Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv ve Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane'nin sunumlarıyla renklendi. Konferansta, dünyayı şekillendiren teknolojilerin örnekleri de sergilendi.

 Intel, Geleceği Şekillendirecek Projeler Geliştiriyor

 Teknolojinin hayatın önemli bir parçası haline geldiğinin altını çizen Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, "Buhar gücü, elektrik enerjisi ve dijitalleşme ile gerçekleşen sanayi devrimlerinden sonra, 4. sanayi devrimi Nesnelerin Interneti (IoT – Internet of Things) ile gerçekleşiyor. Intel olarak uzun zamandır üzerinde çalıştığımız nesnelerin interneti, giyilebilir teknolojiler ve bu yönde yapılan Ar-Ge çalışmaları önümüzdeki döneme damgasını vuracak," dedi. Aydın, "2020 yılında Nesnelerin İnterneti (IoT) tabanlı servisler pazarının 19 Trilyon dolar değerine ulaşacağı öngörülüyor. Dünya şimdiden bu teknolojiler üzerine odaklanmış durumda. Türkiye'nin de bu alanda önemli atılımlarda olması gerektiğine inanıyor, İstanbul'da bulunan Intel Ar-Ge Merkezimizde bu yönde çalışmalar yapıyor, projelere destek veriyoruz. Türkiye'den çıkan ilham verici örneklerin hızla artacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

 Geleceğin Teknolojileri Türkiye'de Hayal Edilip Üretilecek

 Intel Ar-Ge Merkezi'nde, giyilebilir teknolojileri hedefleyen Galileo ve Edison platformları üzerinde çalıştıklarını söyleyen Burak Aydın, Intel teknolojisi sayesinde, bu platformlarla nesneleri birbirine bağlayarak akıllı hale getirdiklerini vurguladı. Aydın, İstanbul'da bulunan Intel Ar-Ge Merkezi'nin en önemli projelerinden biri olarak, ödüllü Uluslararası Endüstriyel Tasarımcı Deniz Karaşahin tarafından tasarlanan, Intel tarafından "akıllı" hale getirilen alçıyı tanıttı. 3 boyutlu baskı teknolojisiyle üretilen, atel ve alçı uygulamasına yeni bir yaklaşım getiren akıllı alçı, hem kullanıcının konforu hem de pratikliği bakımından tüm dünyada büyük ses getirdi. Intel'in Edison platformu ile akıllı hale getirilen alçı, üzerindeki algılayıcılar sayesinde kas spazmına bağlı pronasyon ölçümü yaparak ön kolda meydana gelen istemsiz kasılmaların (Serebral Palsi) varlığının ve şiddetinin tespitinde kullanılacak teknik verilerin toplanmasına imkân sağlıyor.

 Öte yandan konferansta Intel tarafından satın alınan fitness ve sağlık takip cihazı olan Basis Science'in ürünleri de tanıtıldı. Basis Peak adlı bileklik adım saymanın ötesinde, kalp ritmini, terlemeyi, vücut ısısını, uyku düzenini takip ederek topladığı verileri internet ve mobil servisten oluşan ara yüzlerle değerlendiriyor. Böylelikle, kişilerin formda kalmasını, daha iyi uyumasını ve stres kontrolünü sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder