Pages

25 Aralık 2014 Perşembe

OneDrive'da dosyalar sonsuza dek gizlenecek

Microsoft, OneDrive kullanıcılarına, aksini istemedikleri takdirde sisteme yükledikleri dosyaların sonsuza kadar saklanacağına dair söz verdi. Microsoft'un bu söyleminden, şirket var olduğu sürece OneDrive'daki dosyaların bulut içinde saklanmaya devam edeceği anlaşılıyor.

Aslında bu teklif, OneDrive'ı ücretsiz olarak kullananlardan çok, ücretli OneDrive alanı ya da Office 365 aboneliği satın almak üzere olan kullanıcıların kararını etkileme amacını taşıyor. Teklife göre, bir yıl için abonelik ücretini ödeyerek Office 365 abonesi olan kullanıcılar limitsiz OneDrive kullanım hakkına sahip oluyor. Elbette, bir sene sonra kullanıcının Office 365 aboneliği bittiğinde, kullanıcının OneDrive üzerindeki ofis dosyalarının silinmeyeceğini ve kullanılmaya devam edeceğini bildiğinde Office 365 servisi daha cazip hale gelecektir.

Eğer süre bitince abonelik yenilenmezse, kullanıcı daha fazla dosyayı OneDrive'a yükleyemeyecek ama abonelik süresince yüklenen dosyalar erişime açık olarak, sonsuza kadar saklanacak.

Bakalım, Microsoft bu yeni stratejisi ile Office 365 aboneliklerinin sayısını arttırabilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder