Pages

20 Mayıs 2015 Çarşamba

PC'nizin imajını nasıl geçirirsiniz

Bilgisayarınızın şu anki durumunu bir sabit disk üzerinde depolayan dosyalara "sistem imajı" adı verilir. Oyun meraklısıysanız, bilgisayarla yakından ilgileniyorsanız veya herhangi bir sorun oluştuğunda işletim sistemini baştan yüklemekle uğraşmak istemiyorsanız, sistem imajı alarak bilgisayarınızı önceki haline çabucak geri döndürebilirsiniz.

Sistem imajlarıyla çalışmak için kullanabileceğiniz birçok araç var. Bu yazımızda kişisel bilgisayarınızda size yetecek, ücretsiz yollardan bahsedeceğiz.

Bu arada, işletim sisteminizi yeni kurduğunuzu varsayıyoruz. Kurulumu yeni yapmamış olsanız bile aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz, ancak sisteminiz virüslerle doluysa ve işletim sisteminizde sorunlar varsa, tüm bunları da kaydetmiş olacağınızı unutmayın.

Şunlara gerek duyacaksınız:

USB flaş sürücüsü (boş)
Bir saat zaman (sürücünüzün boyutuna göre değişebilir)
İmaj dosyasını saklayacağınız bir depolama diski (Yazımızda bir USB çubuğuna kaydedeceğiz; siz harici bir sürücüyü, PC'nizdeki ikinci sabit diski veya bir imaj dosyasına kaydetme seçeneğini kullanabilirsiniz.)
TuxBoot
CloneZilla
İşletim sisteminize gerekli programları yükledikten ve ayarları yaptıktan sonra, şu adımları takip edin:

1. Tuxboot ve CloneZilla'yı yukarıdaki bağlantıları kullanarak indirin. CloneZilla'yı sabit diskinizin imajını oluşturmak için, Tuxboot'u ise onu USB flaş sürücüsüyle bağlamak ve önyükleme yapabilmek için kullanacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder